В Офісі генпрокурора підписали клопотання щодо арешту Порошенка

Печерський районний суд Києва дозволив затримати колишнього президента Петра Порошенка, щоб доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Цю інформацію підтвердили джерела УП в Офісі генпрокурора.

Водночас спікер суду Віталій Чергавий відмовився коментувати інформацію. Також він не зміг підтвердити, чи спростувати, чи було відповідне засідання у суді. За його словами, подібні засідання секретні та відбуваються у закритому режимі.

«На сьогодні робочий день вже завершився і я не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання», - сказав Чергавий.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприяння діяльності терористичних організацій. Також його повторно викликали на допит до ДБР, призначивши дату на 23 грудня.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, у чому річ. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР та організував постачання вугілля з ОРДЛО.

У відповідь на оголошення Порошенка 20 грудня підозри у державній зраді в очолюваній ним політичній партії «Європейська солідарність» (ЄС) заявили, що чинний президент Володимир Зеленський винен у переслідуванні опозиції та торгівлі з ОРДЛО.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО