США ведуть підготовку ще одного пакету військової допомоги для України – Салліван

У США ведеться підготовка додаткової військової допомоги для України. Президент США Джозеф Байден незабаром прийме та оголосить рішення про надання посиленого пакета озброєнь і військової техніки для Києва.

Про це заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Він розповів, що зараз вивчається список видів військового спорядження і техніки, які США можуть надати Україні.

«Ми на постійній основі оцінюємо додаткові потреби, які є в України, складаємо потенційні пакети. І ці пакети активно розглядаються... Наразі ми продовжуємо надавати Україні допомогу у сфері оборони. Тільки минулого тижня прибув в Україну ще один пакет з цією допомогою, і будуть прибувати ще» - запевнив він.

Передбачається, що серед іншого Україна може отримати від США військову техніку, в тому числі вертольоти, спочатку призначені для афганської армії.

Нагадаємо, раніше в МЗС України розповіли про три головні напрямки військової допомоги США Україні в протистоянні з Росією - це зброя, розвідувальна інформація та економічні санкції проти Москви.

Американські сенатори 15 грудня схвалили проєкт оборонного бюджету на наступний рік на суму $778 млрд, з них на підтримку України передбачено виділення $300 млн.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО