«Укроборонпром» відзвітував про готовність збільшити виробництво зброї

** Державний оборонний концерн «Укроборонпром» готовий значно наростити випуск озброєння і військової техніки для української армії в тому випадку, якщо раптово виникне така необхідність.**

Про це написав генеральний директор ЦК Юрій Гусєв у своєму Facebook.

«Країна-агресор продовжує розхитувати ситуацію в Україні... З метою політичного тиску на сусідні держави та для підтримки напруги в регіоні РФ періодично вдається до практики перекидання військових підрозділів, озброєння і військової техніки до кордону з Україною... Враховуючи ситуацію, Укроборонпром зазначає, що підприємства-учасники готові при необхідності збільшити обсяги виробництва озброєння і військової техніки. Концерн знаходиться на сторожі національних інтересів України та щодня наші підприємства вносять внесок у зміцнення обороноздатності держави» - написав він.

Нагадаємо, за даними Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (SIPRI), опублікованими в грудні 2021 року, держконцерн «Укроборонпром» за 2020 рік, попри пандемію, збільшив продажі озброєння на 2% в порівнянні з попереднім роком до $1,32 млрд.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО