Найдовший маршрут у країні: УЗ запустила новий поїзд

В Україні у понеділок, 13 грудня, у перший рейс вирушив потяг №5/6 Маріуполь-Рахів. Він з'єднає сім областей та подолає 1 806 кілометрів. Це найдовший залізничний маршрут у країні.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

«У складі поїзда 10 абсолютно нових вагонів, які були збудовані вітчизняним виробником... Цей поїзд охоплює майже всю країну та дозволить мешканцям багатьох населених пунктів без пересадки відвідати туристичні куточки України», - зазначив член правління УЗ Олександр Перцовський.

У складі поїзда є плацкартні вагони, купе та люкс.

Новий поїзд курсує із зупинками у Запоріжжі, Дніпрі, Білій Церкві, Львові, Івано-Франківську, Яремчі, Татарові, Ворохті, Ясіні та Квасах.

Вагони обладнані пеленальними столиками, екологічно чистими туалетами, системами відеоспостереження в зонах спільного користування кондиціонерами, розетками, USB-портами, сигналізацією в кожному пасажирському купе.

Також вагони тепер мають збільшений обсяг багажного відділення, а в кожному купе встановлено пульт регулювання освітлення з чотирма режимами, індикатором зайнятості вбиральні та кнопкою виклику провідника.

Час у дорозі 27 годин 34 хвилин із Маріуполя до Рахова. У зворотному напрямку - 28 годин 46 хвилин.

Вартість квитків від 430 гривень.

Нагадаємо, раніше Укрзалізниця запустила додаткові потяги на зимові свята. Також почав ходити Лижний експрес.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО