Патологічний жах: посол пояснив, чому Берлін шарахається від допомоги зброєю Україні

Німеччина не допомагатиме Україні зброєю, оскільки в Берліні патологічно бояться Росію і її президента Володимира Путіна.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю для «Дзеркало тижня».

«Єдина справжня причина відмови Берліна надавати Києву оборонне озброєння, потужніше тиснути на росіян в ролі посередника і задіяти весь широченний інструментарій важелів впливу на Москву, весь наявний арсенал, включаючи зупинку Північного потоку-2, патологічний страх перед Путіним» - сказав він.

Мельник додав, що в Берліні вважають надання Україні зброї приводом, при якому Росія отримає можливість реалізувати найбільш апокаліптичні, з точки зору Німеччини, сценарії.

«Страх спровокувати Росію на те, що, на думку самих німців, може стати для насильницького режиму Кремля приводом до масштабного застосування зброї та реалізації інших апокаліптичних сценаріїв. І це дійсно дуже сумно» - резюмував посол.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков звинуватив Німеччину в навмисному блокуванні поставок озброєння для України по лінії НАТО. І це попри те, що США попередили всіх європейських союзників про можливий напад Росії на Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО