Президент Литви прокоментував можливий напад Росії на Україну

Ймовірність агресії Росії проти України є дуже високою, може здійснитися найгірший сценарій.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа після бесіди з президентом США Джо Байденом, у якій взяли участь лідери країн Бухарестської дев'ятки, повідомляє Delfi.

«Як я сказав президенту США, це дзвіночок не лише для України, це дзвіночок і для всього східного флангу НАТО, країни Балтії також відчувають пряму загрозу», - зазначив Науседа.

За його словами, лідери «Бухарестської дев'ятки» домовилися зі США, що їхня відповідь, у військовому сенсі цього слова, «буде адекватною».

«Можемо розраховувати на підкріплення у військовому сенсі, що дозволить нам почуватися більш захищеним. Ми констатували, що ймовірність російської агресії є дуже високою, є багато ознак, які показують, що може здійснитися і найгірший сценарій – військова інтервенція на територію суверенної незалежної держави. Ми разом маємо зробити все, щоб цього найгіршого сценарію не було», - сказав Науседа.

Президент Литви підкреслив, що стримування - це найкращий засіб, аби «поважалися права незалежних держав», а Байден «бере на себе і необхідне лідерство, і згуртовує сили», щоб була дана цілком чітка відповідь і зроблено ясне посилання агресивним режимам, що такі дії не залишаться без відповіді.

«Відповідь буде найжорсткішою вся світова і навіть європейська політична архітектура дуже зміниться, а характер санкцій буде найжорсткішим», - резюмував Науседа.

Нагадаємо, у НАТО розповіли, за яких умов відновлять діалог із Росією.

Також зазначимо, Британія закликала Путіна відмовитися від агресії щодо України.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО