Верховний суд Риму поставив крапку у справі нацгвардійця Марківа

У четвер, 9 грудня, Верховний касаційний суд Риму, третя та найвища інстанція, відхилив усі клопотання сторони звинувачення та залишив у силі виправдувальний вирок апеляційного суду для українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Про це повідомив його адвокат Олесь Городецький, передає пресслужба МВС.

«У справі Марківа поставлено крапку. Усі позови відхилені. Рішення Міланського суду залишили чинним», — повідомив адвокат.

Також, за його словами, знято всі претензії до держави Україна.

«Сьогодні поставлено крапку! Ми виграли в касаційному рішенні!! Усі позови було відкинуто. Дякуємо всім причетним!! Це наша спільна перемога. Щоправда завжди перемагає», - написав у соціальній мережі сам Віталій Марків.

Нагадаємо, український військовий Віталій Марків понад три роки перебував в італійській в'язниці за звинуваченням у співучасті вбивства італійського фоторепортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова у окупованого Слов'янська у травні 2014 року.

У 2019 році суд першої інстанції у місті Павії виніс обвинувальний вирок з терміном 24 роки ув'язнення.

3 листопада 2020 року Марків був виправданий апеляційним судом у Мілані. Його визнали невинним у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі під час бойових дій на Донбасі навесні 2014 року. 4 листопада Марків повернувся до України.

А у травні цього року повернувся на військову службу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО