У Середземному морі зафіксовано два великі десантні кораблі РФ - подробиці

Біля північно-східного узбережжя Алжиру зафіксували два великі десантні кораблі російського Балтійського флоту.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи BlackSeaNews та Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

«П'ять днів тому вони були біля північно-східного узбережжя Алжиру. Якщо нікуди не заходили – скоро можемо побачити їх в Чорному морі. Там щось приблизно 1,5 тис. миль чи трохи більше – це 5-7 днів», – йдеться у повідомленні.

У організаціях нагадують, що під час квітневого загострення 2021 року до Чорного моря заходили чотири кораблі – два Північного флоту та два Балтійського флоту РФ. Судна перебували в Чорному морі з 17 квітня до 7-11 липня 2021 року.

При цьому, є повідомлення, що всі атомні підводні човни Тихоокеанського флоту Росії з бази у Вілючинську на Камчатці декілька днів тому екстрено вийшли в море.

Нагадаємо, що раніше українська розвідка заявила, що Росія сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною і готується атакувати до кінця січня – початку лютого.

При цьому, міністр оборони Олексій Резніков вкрай скептично висловився про можливість перемоги Росії у війні з Україною. Глава оборонного відомства не вірить, що це можливо.

Також, у Кремлі назвали головну умову нападу на Україну.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО