ЄІБ інвестував в Україну вже понад 7 мільярдів євро

Європейський інвестиційний банк з 2007 року інвестував в Україну понад 7 млрд євро. Востаннє банк інвестував минулого року.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Дом» розповів голова Представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон.

Він заявив, що із 7 млрд євро кредитів від ЄІБ найбільша частина коштів пішла на транспорт, а також за енергетичними проектами. Також відомо, що 2 млрд євро націлені на розвиток малих та середніх підприємств через комерційні банки в Україні та близько 500 млн євро складає співпраця у сфері промисловості.

«Банк присутній в Україні з 2007 року, і це важливо. Сьогодні ми маємо портфель із 7 млрд кредитів для України. Ми доклали дуже багато зусиль у 2014-2016 роках – після Революції гідності. На той час Банк та ЄС зобов'язалися надати Україні 3 млрд кредитів. І ми виконали це зобов'язання», – додав Жан-Ерік де Загон.

Виділяючи кредити Україні, акцент, зокрема, робиться на проєкти з переходу на зелену енергетику, зокрема на екологічно безпечні види транспорту. Також серед пріоритетних напрямів – допомога з відновлення підконтрольної Україні частини Донбасу.

Нагадаємо, інвестиції в Україну починають збільшуватись, наразі сума є найбільшою за останні роки. За три квартали 2021 року Україна отримала майже 5 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО