Поліція перекваліфікувала справу щодо смертельної ДТП під Харковом

Правоохоронці перекваліфікували справу про смертельну аварію під Харковом за участю вантажівок, в якій загинуло троє осіб, у тому числі й трирічна дитина.

Водієві фури MAN загрожує до 12 років позбавлення волі, повідомляє сьогодні відділ комунікації поліції Харківської області.

Експертиза встановила, що водій вантажівки MAN із напівпричепом перебував під впливом наркотиків. Як зазначили в поліції, перед ДТП чоловік приймав канабіноїди та опіати.

На підставі даних експертизи відомості про ДТП внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за ч. 4 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 7 до 10 років. Вирішується питання про повідомлення водію про підозру.

Нагадаємо, вчора ввечері в ДТП на Окружній під Харковом зіткнулися 2 фури та 3 легкові автомобілі.

«Слово і справа» пропонує згадати про найрезонансніші дорожньо-транспортні пригоди за останні роки та подивитися, на якому етапі знаходяться справи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО