У Мінсоцполітики розповіли, як ФОПи зможуть накопичити собі на пенсію

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна роз’яснила механізм накопичувальних пенсій для фізичних осіб-підприємців.

Про це міністр розповіла в інтерв'ю виданню «Факти».

Зазначається, що для ФОПів буде більш добровільна програма. Вони зараз платять у солідарну систему та платитимуть у накопичувальну.

«‎У нас сьогодні сьогодні приблизно 10 млн найманих працівників і близько 2 млн – це ФОПи, які платять самі за себе. І близько 10 мільйонів пенсіонерів. Враховуючи погану демографічну ситуацію, нам потрібно розуміти, що гідні пенсії можливі лише якщо люди матимуть власні пенсійні накопичення на додаток до державної солідарної пенсії»‎, — заявила Лазебна.

Міністр зазначила, що зараз Мінсоцполітики разом із Мінфіном централізує на базі Єдиного соціального реєстру всю «‎соціальну» інформацію з більш як десятка різних джерел.

«‎Держава в одному місці бачитиме всю «‎пенсійну історію» людини як у солідарній, так і в накопичувальній системі, захищатиме цю інформацію і пенсійні права людини, незалежно від того, де зберігаються її пенсійні накопичення», — повідомляє Лазебна.

Також міністр наголосила, що для запуску другого рівня не потрібно створювати додаткових установ та витрачати на це кошти платників податків.

Нагадаємо, що в Україні до кінця 2021 року ще двом категоріям пенсіонерів збільшать пенсійні виплати.

Раніше у Мінсоцполітики розповіли про етапи підвищення пенсій у 2022 році.

Також, мешканцям ОРДЛО почнуть виплачувати борги щодо пенсій.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО