У Словенії закликали ЄС закрити кордони через мігрантів

Голова МЗС Словенії Альош Хойс заявив, що Європейський союз має закрити свої зовнішні кордони, щоб стримувати мігрантів, яким більше не раді в ЄС.

Також він наголосив, що кордони ЄС мають бути захищені парканами, у разі потреби, повідомляє видання Reuters.

Виступаючи на міжнародній конференції з міграції, Хойс заявив, що європейські міністри внутрішніх справ були стурбовані через пандемію коронавірусу, кризу мігрантів, яка, за його словами, є гібридною війною, яку веде Білорусь проти східних кордонів ЄС, і падінням уряду в Афганістані.

«Усі три фактори додатково сприяли збільшенню кількості нелегальних мігрантів, які рухаються до Європи та Балкан, дестабілізуючи ЄС», - заявив міністр.

Хойс порівняв нинішню ситуацію з напливом біженців та мігрантів у 2015 році, коли ЄС прийняв близько мільйона людей, які рятуються від війни в Сирії, додавши, що зараз є велика різниця: «Немає більше «Ласкаво просимо, біженці».

«Я вважаю, що зовнішні кордони мають бути захищені, навіть огорожами, якщо це необхідно», - сказав Хойс, додавши, що він підтримує ініціативу, згідно з якою ЄС має фінансувати будівництво огорож на своїх зовнішніх кордонах.

Нагадаємо, мігранти створили новий табір біля КПП Брузги. Загалом біля польського кордону залишаються близько тисячі людей, а решту відвезли білоруські силовики.

Також повідомлялося, що в Білорусі мігранти спробували прорвати кордон з Польщею. Але їх затримали польські силовики.

Сьогодні стало відомо, що на польсько-білоруському кордоні загинула однорічна дитина сирійських мігрантів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО