З'ясувалося, коли до України прибудуть кораблі з вугіллям

Сім кораблів із вугіллям прибудуть до України до кінця цього місяця або на початку наступного. Проблем із проходженням опалювального сезону не буде.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Тернопільської області 16 листопада, передає Укрінформ.

«Ми очікуємо, що до кінця цього місяця чи на початку наступного місяця вугілля в Україні вже буде. І, в принципі, ми вийдемо на стандартні параметри, але й зараз нам достатньо потужності, якою володіє Україна. У нас базу забезпечує атомна генерація, що працює у більшій потужності, ніж минулі осінньо-зимові періоди. У нас є наша гідрогенерація, вітрогенерація працює. Сонячна навіть зараз уже дає свою частку. ТЕЦ, що працюють у київському енерговузлі, на газі піднято, але це технологічні питання», - сказав Шмигаль.

Він додав, що, в принципі, зараз енергосистема України збалансована та повністю забезпечена електроенергією.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що це вугілля дозволить повністю закрити потреби енергетиків до кінця року. У разі потреби до українських портів прийдуть ще судна з цим паливом.

Нагадаємо, у Казахстані пояснили призупинення транзиту вугілля Україні.

Минулого тижня ексглаві Міненерго повідомили про підозру за поставки вугілля з «ЛДНР» та пособництво терористам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО