Франція залишилася відкритою для українських туристів

Франція зберегла відкриті кордони для вакцинованих українців після рішення ЄС виключити Україну зі списку безпечних з епідеміологічного погляду країн.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

У Франції не буде обмежень для в'їзду, якщо громадянин України повністю вакцинований однією з вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції.

До них відносяться вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield та Jansen/Johnson & Johnson.

На кордоні потрібно пред'явити документ, що підтверджує вакцинацію, та заповнити заяву про відсутність симптомів коронавірусу та/або про відсутність контактів із хворими.

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції лише за умови пред'явлення документа, що підтверджує невідкладну необхідність в'їзду до Франції, а також за наявності ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 години або тесту на антиген, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду, пройти тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття та дотримуватись 10-денної самоізоляції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для українців залишилися відкритими 10 країн ЄС, серед них Естонія, Хорватія, Кіпр, Ірландія, Швеція, Нідерланди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО