Закриття Kyiv Post: в ПЕН України висловили велику стурбованість

ПЕН України, до складу якого входять українські журналісти, письменники, перекладачі, правозахисники, видавці, науковці, висловили свою велику стурбованість через закриття українського провідного англомовного видання Kyiv Post - там це вважають небезпекою.

Про це повідомляється 9 листопада на сайті ПЕН України.

«Аднан Ківан повідомив про плани реорганізувати роботу Kyiv Post і перезапустити його через місяць, але з новою командою. Водночас журналісти газети вважають, що за таких обставин власник втручатиметься у редакційну політику нового видання. Український ПЕН вбачає велику небезпеку в закритті або втраті незалежності авторитетного англомовного медіа про Україну. Ми висловлюємо підтримку колективу редакції Kyiv Post і послідовно виступаємо за свободу слова і захист співробітників ЗМІ від тиску власників і влади. Також ми підтримуємо вимоги колективу - відновити роботу незалежної редакції Kyiv Post в повному складі, продати Kyiv Post або передати торгову марку в руки видання» - йдеться в повідомленні.

ПЕН Україна - український філіал міжнародного ПЕН-клубу, який поєднує між собою письменників, поетів, журналістів. Має статус правозахисної організації.

Нагадаємо, 8 листопада стало відомо, що закривається українське англомовне новинне видання Kyiv Post. Його власник Аднан Ківан заявив про тимчасове припинення роботи редакції - він хоче перезавантажити видання. Водночас співробітники Kyiv Post повідомили, що робота видання припинена повністю.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО