МЗС України надіслало Грузії ноту протесту через Саакашвілі

У понеділок, 8 листопада, Україна надіслала Грузії ноту протесту через те, що колишнього президента країни Михайла Саакашвілі перевели із виправної колонії до тюремної лікарні.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«МЗС України розчароване переведенням громадянина України Михайла Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу №18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони», - йдеться у заяві.

Українська сторона закликала грузинську владу перевезти Саакашвілі до цивільної лікарні, яка мала б усі необхідні можливості для надання екстреної допомоги.

«Сьогодні до зовнішньополітичного відомства Грузії передано офіційну ноту МЗС України щодо цього приводу. МЗС та посольство України в Грузії продовжує тримати ситуацію навколо громадянина України Михайла Саакашвілі на особливому контролі», - зазначили у міністерстві.

МЗС відзначило, що подальше перебування Саакашвілі у тюремній лікарні може створити додаткові ризики та напругу, яких можна уникнути, якщо «керуватися гуманітарними міркуваннями».

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року Саакашвілі прибув до Грузії. Його затримали у Тбілісі. Зараз він перебуває у в'язниці у Руставі. Там Саакашвілі оголосив голодування. Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі.

Також повідомлялося, що Служба державної безпеки Грузії стверджує, що Міхеїл Саакашвілі із в'язниці планує переворот.

У понеділок, 8 листопада, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі залишив в'язницю на гелікоптері.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО