Вибори мера Харкова: суд відмовив ОПОРІ у перерахунку голосів

Харківський окружний адміністративний суд відмовив ОПОРІ у задоволенні позову щодо перерахунку голосів на дільницях Новобаварського та Основ'янського районів, де було виявлено розбіжності.

Про це повідомили в офісі цивільної мережі ОПОРА у Харківській області.

«Харківський окружний адміністративний суд відмовив координатору нашої мережі Миколі Зінченку у позовах щодо перерахунку голосів на 9 дільницях Новобаварського та одній – Основ'янського району, де виявлено розбіжності на користь Ігоря Терехова», – зазначили в офісі.

В ОПОРІ додали, що суд, який розглядав позови від учора, відмовив позивачу за формальними ознаками, посилаючись на те, що дані, які є у суду, не відрізняються, і запевнили, що оскаржуватимуть рішення суду в апеляції.

Нагадаємо, 31 жовтня відбулися вибори мера Харкова. Переможцем за один тур оголосили Ігоря Терехова.

4 листопада Харківська міська виборча комісія розглянула скарги від представників ОПОРИ щодо можливих фальсифікацій протоколів у Новобаварському та Основ'янському районах та відмовила їм у перерахунку голосів.

3 листопада координатор ОПОРИ у Харківській області Микола Зінченко повідомив, що є підозри щодо фальсифікації даних протоколів 40 виборчих дільниць у Холодногірському, Новобаварському та Основ'янському районах, та загальна розбіжність на користь Ігоря Терехова.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО