Вибори мера Харкова: ОПОРА зафіксувала фальсифікацію на користь Терехова

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на користь в.о. мера Харкова Ігоря Терехова.

Про це повідомляється на сайті організації.

Зазначається, що факт фальсифікації документа виявлено на виборчій дільниці №631675, що розташована на пр. Лиманському, 1.

У протоколі, який отримав під час засідання на ДВК спостерігач ОПОРИ, голоси розподілилися таким чином: Величков - 1, Добкін - 190, Марінін - 4, Мустафаєва - 16, Немічов - 27, Плетньов - 15, Ряполов - 1, Скорик - 21, Терехов - 246, Ярославський - 14.

При цьому, під час засідання Основ'янської районної у місті Харкові ТВК представник дільничної комісії оголосив інші цифри, де вже було на 70 голосів більше на користь кандидата Терехова.

Як зазначив регіональний координатор спостереження ОПОРИ Андрій Токарський, це може свідчити про ймовірну фальсифікацію виборчої документації.

Згідно з його словами, ці факти потребують додаткової перевірки з боку правоохоронних органів і внаслідок підтвердження можуть суттєво вплинути на результати виборів.

Нагадаємо, що напередодні були оприлюднені результати виборів мера Харкова. За Ігоря Терехова проголосували 146 240 виборців, які прийшли на дільниці. В абсолютних цифрах за секретаря міськради віддали голоси 50,66% харків'ян.

Після цього, стало відомо, що кандидат на посаду міського голови Харкова Михайло Добкін, який, за підрахунками виборчкому, програв вибори секретареві міськради Ігорю Терехову, заявив, що оскаржить результати голосування в суді.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО