Кличко озвучив строки перебування Києва в «червоній» зоні

Столиця може перебувати в «червоній» зоні карантину через погіршення ситуації з коронавірусом протягом місяця.

Позитивної динаміки на зниження захворюваності у місті поки що немає, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі Україна 24.

За його словами, термін локдауну в Києві залежатиме від захворюваності та заповнюваності ліжок у лікувальних закладах міста. Водночас сьогодні у столиці поки що не спостерігається зниження динаміки.

«Все це залежить від цифр, які ми отримуємо від захворюваності та заповнюваності ліжок, але фахівці попередньо кажуть, що це може тривати протягом місяця. Справді, якщо протягом 2-3 тижнів бачитимемо динаміку на зниження, якщо критерії входитимуть до помаранчевої зони, то пропонуватимемо комісії ТЕБ та НС знизити статус зони», - заявив мер Києва.

Зокрема, як додав Кличко, на думку вірусологів, Київ навіть ще не досяг піку захворюваності на коронавірус.

«Але, на жаль, на сьогодні такої тенденції немає. І вірусологи кажуть, що піку ми ще не досягли», - наголосив міський голова.

Нагадаємо, у понеділок, 1 листопада, Київ офіційно перейшов до «червоної» зони адаптивного карантину. Проїзд у громадському транспорті та відвідування ТРЦ дозволено за наявності ПЛР-тесту або COVID-сертифікату. А школи переклали на дистанційку.

Сьогодні Рубан розповів, коли школярі столиці зможуть повернутись за парти.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО