Сертифікація «Північного потоку-2» може йти довше, ніж планувалося – ЗМІ

Процес сертифікації російського газопроводу «Північний потік-2» може розтягнутися мінімум на кілька місяців, оскільки крім рішення Німеччини необхідно ще й рішення Європейської комісії.

Про це повідомляє Голос Америки.

Рішення Німеччини може послідувати швидко-Федеральне мережеве агентство ФРН Bundesnetzagentur (BNetzA) знаходиться, за їхніми ж заявами, в щільному контакті з компанією Nord Stream 2 AG, основним оператором ПП-2. Воно ж розглядає заявки на сертифікацію, подані українськими газовими компаніями.

«Ми ведемо переговори з Nord Stream 2 AG і очікуємо, що будуть надані необхідні гарантії. Ми уважно стежимо за дотриманням нормативних вимог» - йдеться в гарантії Агентства.

Нагадаємо, зараз йде процес сертифікації ПП-2. Очікується, що розгляд документів і прийняття рішення займе до чотирьох місяців. Потім рішення має бути передано Єврокомісії.

Україна подала заявку на участь у сертифікації оператора енергетичного проєкту «Північний потік-2» Nord Stream 2 AG. При цьому, НАК «Нафтогаз України» вже подала заперечення до німецького регулятора з цього приводу.

Участь НАК «Нафтогаз України» у сертифікації російського газового проєкту «Північний потік-2» допоможе Україні захистити свої інтереси на європейському ринку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО