Російські військові влаштували провокації в небі під час навчань ЗСУ на Чорному морі

24 вересня під час проведення Збройними силами України військових навчань в акваторії Чорного моря Росія влаштувала провокацію.

Про це повідомило Командування Повітряних сил Збройних сил України у своєму Facebook.

«В районі проведення бойових стрільб зенітних ракетних військ Повітряних сил і військ ППО Сухопутних військ Збройних сил України в акваторії Чорного моря, літаки-розвідники Російської Федерації типу Су-24МР і Іл-20 грубо порушили порядок використання повітряного простору, неодноразово залітаючи в заборонену зону, яку Україна зарезервувала для проведення навчань» - сказано в повідомленні.

Так, літаки РФ навмисно перетинали Бойові курси мішеней, за якими працювали українські зенітні керовані ракети. Це могло призвести до того, що ракети потрапили б в російські літаки.

«Російське керівництво в черговий раз демонструє своє справжнє обличчя, влаштовуючи провокації та наражаючи на небезпеку власних військових льотчиків» - резюмували в ЗСУ.

Нагадаємо, що 24 вересня російські військові кораблі виконали ракетні та артилерійські стрільби в Чорному морі - ці маневри проходять на тлі навчань України за участю США Rapid Trident.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО