Бойовики на Донбасі відмовилися видавати тіло загиблого військового ЗСУ – Гармаш

Бойовики відмовилися передавати українській стороні тіло українського військовослужбовця, який загинув в ході бойових дій на Донбасі.

Про це написав представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш у своєму Facebook.

«Та «сторона» звернулася до нас на ТКГ з проханням віддати останки, оскільки мати загиблого хворіє на останню стадію онкології та хоче померти, поховавши сина. Для нас материнський біль однаковий. І ми пообіцяли опрацювати це питання, попросивши натомість останки іншого сина, іншої матері, що живе на цій «стороні»», - сказав він.

За словами Гармаша, через кілька днів російські бойовики відповіли відмовою віддати українцям останки загиблого військового.

«Був вибір: вчинити як вони та теж зупинити передачу останків, або дати матері поховати сина і піти зі спокійною душею. Ми віддали. Ми не повинні та не будемо уподібнюватися нелюдям, які утримують в заручниках на окупованій території не тільки живих, але і мертвих» - резюмував Гармаш.

Нагадаємо, 23 вересня Україна в якості жесту доброї волі передала в ОРДЛО останки бойовика Анатолія Малкіна, який загинув на Донбасі. Він до 2014 року жив у Донецьку, а його останки передали матері.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО