Суд закрив протокол про конфлікт інтересів у нардепа «Слуги народу»

Печерський районний суд Києва закрив адміністративну справі про конфлікт інтересів стосовно народного депутата від фракції «Слуг народу» Ігоря Кривошеєва через закінчення строку на його притягнення до відповідальності.

Таке рішення 9 вересня ухвалила суддя Світлана Смик, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, нардеп Кривошеєв реалізовував свої повноваження народного депутата в умовах реального конфлікту інтересів, а саме: звернувся до Національного антикорупційного бюро України із депутатським зверненням, у якому порушувалось питання, що становило його приватний інтерес. Цим, на думку Національного агентства з питань запобігання корупції, депутат вчинив адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією, передбачене частиною 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Прокурор в суді вважав, що в діях Кривошеєва наявний склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Однак суддя Смик закрила провадження за справою, оскільки в ній закінчився строк на притягнення нардепа до відповідальності ще 20 квітня 2021 року. Сам протокол скерували до суду лише 24 березня.

Як повідомили «Слово і діло» у НАЗК, згідно адміністративного протоколу, Кривошеєв з преси дізнався інформацію про те, що НАБУ начебто підозрює Кривошеєва в причетності до кримінального провадження за підозрою нардепа Олександра Юрченка в одержанні неправомірної вигоди. Тому політик звернувся до НАБУ з проханням підтвердити чи спростувати цю інформацію, чим використав повноваження у власних інтересах.

Як відомо, нардепа Юрченка обвинувачують разом із його неофіційним помічником у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО