В Афганістані після захоплення талібами перестали працювати понад 150 ЗМІ

Щонайменше 153 афганських ЗМІ перестали працювати з того моменту, як терористичний рух «Талібан» захопив владу в Афганістані.

Головними проблемами, через які різні телеканали, радіостанції і друковані видання припинили роботу, стали фінансові проблеми і обмеження, що вводяться новою владою, інформує телеканал Tolo News.

За словами представника Союзу афганських національних журналістів Масрур Лутфі, якщо міжнародні організації не зроблять кроки для вирішення цієї проблеми, скоро «настане кінець свободі ЗМІ в Афганістані».

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо про призначення тимчасового уряду Афганістану. Його головою став мулла Мохаммад Хасан Ахунд, а його заступником - мулла Абдул Гані Барадар. У Талібані заявляли, що новий уряд буде інклюзивним, але в його склад увійшли тільки представники талібів.

У серпні бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і більша частина керівництва держави, втік з країни.

«Слово і діло» вирішило порівняти, як відбувалося виведення військ Радянського Союзу з Афганістану наприкінці 80-х та Сполучених Штатів – зараз.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО