США визначили понад 40 евакуйованих з Афганістану як потенційних терористів

Міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів відзначило 44 евакуйованих афганців як потенційно небезпечних для національної безпеки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначають, що з більш ніж 60 тисяч евакуйованих, які прибули на територію США 13 афганців залишаються під вартою митної та прикордонної служби в очікуванні додаткових процедур перевірки. Ще 15 осіб, які представляли загрозу безпеці, передали в імміграційну і митну службу. Крім цього, 16 афганців не отримали дозволу на виїзд і залишаються за кордоном в транзитних пунктах.

«Списки Міністерства внутрішньої безпеки показують, що кілька афганців були відзначені за запідозреними у зв'язках з терористами, або чиї телефони та електронні пристрої містили інформацію, яка викликала занепокоєння у співробітників CBP, які перевіряли їх після прибуття в США» – додають у виданні.

Нагадаємо, США офіційно завершили виведення свого військового контингенту, а також евакуацію цивільних і афганських біженців з території Афганістану. Останній евакуаційний літак Військово-Повітряних сил США покинув Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая вдень 30 Серпня.

Додамо, що зараз на території США знаходиться до 50 тисяч афганців, яким дозволили перебувати в країні без належних віз. Їх провели за спеціальною програмою, згідно з умовами яких у них є рік на подачу заяви на постійну візу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО