Стало відомо, скільки українці заплатили за перевищення швидкості на дорогах

У червні 2020 року на українських дорогах запрацювала система фото- і відеофіксації швидкості руху транспортних засобів. З того часу водії заплатили 376,6 млн грн штрафів.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в Facebook.

Згідно з його словами, наразі на дорогах України автоматично фіксують порушення ПДР 118 комплексів.

«З початку роботи комплексів (від 01.06.2020) ми винесли 2 313 730 адмінпостанов, з яких 1 952 301 вже сплачені. За ці порушення порушники сплатили штрафів на суму 376 646 829 гривень», — написав Білошицький.

Згідно з його поясненням, камери встановлені в місцях, де за статистикою у ДТП загинули й травмувалися найбільше учасників дорожнього руху.

«Безпечних поїздок. Не порушуйте правил і будьте відповідальними учасниками дорожнього руху», — додав Білошицький у повідомленні.

При цьому, в Україні перевищення обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год спричиняє накладення штрафу у розмірі - 340 грн, а у разі перевищення більш як на 50 км/год — 1700 грн;

Нагадаємо, що у поточному місяці на дорогах запрацювали ще 20 камер автофіксації порушень ПДР.

Раніше повідомлялося про те, що з 30 серпня в шести областях України з'явилось 10 нових ділянок фото- і відеофіксації порушень швидкості за допомогою приладів TruCAM.

Раніше ми повідомляли, що Рада посилила покарання за порушення ПДР: як зростуть штрафи.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО