Стало відомо, чи будуть відмовляти в роботі невакцинованим вчителям

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов вважає, що відмовляти в роботі невакцинованим вчителям - незаконно.

«Як громадянин я підтримую вакцинацію і вважаю, що вакцинуватися повинні не тільки якомога більше педагогів, а й усі громадяни в цілому. Вакцинований працівник навчального закладу не тільки сам набагато менше ризикує та істотно краще захищений від важкого перебігу хвороби, а й захищає інших працівників і учнів», - написав Горбачов в Facebook.

На його думку, співробітник навчального закладу повинен усвідомлювати, що вакцинуючись, він сприяє захисту права - перш за все свого і всіх учасників освітнього процесу - на життя і здоров'я. Також це підвищує шанси закладу проводити освітній процес з нового навчального року більшу частину часу в очному режимі.

Освітній омбудсмен зазначив, що як посадова особа буде діяти в рамках чинного законодавства і захищати права педагогічних працівників, якщо директори не допускатимуть їх до роботи.

Раніше міністр освіти та науки Сергій Шкарлет розповів, що у Київській області вакциновано від коронавірусу 90% вчителів. Повне інтерв'ю «Слово і діло» читайте - тут.

Нагадаємо, 30% населення світу отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу.

Також наші аналітики пропонують подивитися, скільки дорослого населення прищепили в Україні і які країни є лідерами та аутсайдерами за цим показником.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО