Падіння спортивного літака на Прикарпатті: з'явилися деталі розслідування

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами оприлюднило перші деталі розслідування падіння спортивного літака на Івано-Франківщині 28 липня.

Пресбюлетень з'явився на сайті бюро.

За попередньою інформацією, літак був заправлений необхідною кількістю пального. Зауважень до технічного стану літака перед виконанням польотів не було.

Катастрофа сталася під час виконання восьмого польоту у день події.

В рамках польового етапу розслідування експерти бюро: зібрали інформацію про структуру та фактичну організацію роботи злітно-посадкового майданчика «Коломия»; оглянули технічні приміщення і ангар, де зберігався літак і проводилося технічне обслуговування; зібрали документацію про технічної експлуатації літака WT10 URPAMA; опитали осіб, які керували польотом і здійснювали безпосередній радіообмін з пілотом, і помічника пілота з технічного обслуговування; виконали експертизи на літаку аналогічної конструкції.

Зараз бюро продовжує технічне розслідування катастрофи літака. Попередній звіт буде оприлюднений до 20 серпня 2021 року.

Нагадаємо, 28 липня поблизу с. Шепарівці Коломийського району впав легкомоторний спортивний літак WT-10 Advantic на приватний житловий будинок і загорівся. Загинули 4 людини, які перебували в літаку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО