Без тесту та ізоляції: Естонія змінила правила перетину кордону для українців

З 19 липня в Естонії почнуть діяти нові правила в'їзду з країн Європи. Україна потрапила в «зелений список» країн.

Про це повідомляє МЗС Естонії.

Україна внесена до списку країни за межами Європейського союзу, резидентам яких дозволено в'їзд в Естонію, в тому числі в туристичних цілях.

Відзначається, що 14-денний рівень інфікування не повинен перевищувати 75,1 нових випадків на 100 тисяч осіб в день. Також українцям не потрібен негативний тест на коронавірус, як при в'їзді в країну, так і за кілька днів до цього. Крім того, не потрібно буде дотримуватися 10-денну самоізоляцію по прибуттю в країну.

Правила діятимуть з 19 по 25 липня.

У списку країн поруч з Україною США, Ізраїль, Албанія, Молдова, Азербайджан, Японія, Вірменія, Північна Македонія, Сербія та інші.

Нагадаємо, Данія з 17 липня, а Німеччина з 18 липня скасовують обмеження на в'їзд для українських туристів. В'їзд до цих двох країн можливий з негативним тестом. У Німеччині приймають також свідоцтво про повну вакцинацію або документ про одужання. А в Данії потрібен ще й тест по прибуттю.

На цьому тижні посли ЄС вирішили додати Україну до рекомендованого списку третіх країн, для яких можна зняти обмеження на в'їзд до Євросоюзу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО