У середу Рада розгляне закони про Вищу раду правосуддя та пропозиції Зеленського

У середу, 14 липня, ВР продовжить розгляд поправок до другого читання законопроєкту про перезавантаження Вищої ради правосуддя. Також нардепи розглянуть пропозиції президента про забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги.

Згідно з порядком денним, парламентарії мають намір проголосувати за законопроєкти:

  • №5068 «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя», закінчивши розгляд поправок до нього.
  • №5069 «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя».
  • пропозиції президента Володимира Зеленського до законів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення затриманому, підозрюваному, обвинуваченому, засудженому права на отримання правової допомоги" (№2063) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост» (№4535).
  • №5002 «Про внесення змін до закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу».

Нагадаємо, вчора Рада схвалила закон про реформу ВККС з пропозиціями президента.

Але провалила законопроєкт про легалізацію канабісу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО