Влада КНДР блокує переговори щодо постачання вакцин до країни

Переговори міжнародного альянсу вакцин GAVI з владою Північної Кореї щодо постачання в країну вакцин проти коронавірусу зайшли в глухий кут.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на обізнане джерело.

Зазначають, що КНДР не виконує умови, щоб отримати від GAVI безкоштовні препарати за програмою COVAX

«Якби КНДР швидко підготувала документи, вони б отримали вакцини. Важко сказати, скільки саме, але якби вони виконали прохання GAVI, постачання зараз йшли б повним ходом», – розповідають у виданні.

Додають, що Північна Корея виконала лише дві з семи необхідних вимог. Фактично зараз Пхеньян не відповідає на пропозиції про постачання препаратів від COVID-19. Своєю чергою у GAVI повідомили, що переговори з КНДР тривають, але терміни постачань вакцин поки невідомі.

Зазначимо, що в березні міжнародне об'єднання заявило, що до травня 2021 року планує поставити до Північної Кореї 1,7 мільйона доз вакцин від коронавірусу. Однак Пхеньян сумнівався в ефективності препаратів, не підписував відмову про відповідальність за побічні ефекти і не хотів допускати в країну співробітників GAVI.

Нагадаємо, у світі станом на ранок 4 липня зафіксовано 184,2 мільйона випадків COVID-19. При цьому одужали вже понад 168 мільйонів осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО