У Польщі під час робіт на залізничному мості загинув українець

У Польщі під час робіт на залізничному мості загинув 39-річний громадянин України – його придавило гідравлічним домкратом.

Про це повідомляє TVP.INFO.

Трагедія сталася 3 липня у населеному пункті Вронкі Великопольського воєводства.

«За попередніми оцінками, сталася аварія», – заявила речниця поліції в місті Шамотули Сандра Худа.

За її словами, поліцейські допитали свідків і встановлюють причини та обставини трагедії. Про цей випадок поінформовано Державну інспекцію праці. Справа перебуває під контролем місцевої прокуратури.

Також додають, що у Польщі на сьогодні перебуває і працює понад мільйон громадян України. У 2020 році консульські установи України на території Польщі оформили 643 довідки про смерть співгромадян.

Нагадаємо, в ніч з 21 на 22 березня у Підкарпатському воєводстві в аварію потрапив український автобус. В автобусі перебували 10 осіб, у тому числі двоє водіїв, один з яких загинув на місці. П'ятеро людей отримали травми.

Пізніше польська прокуратура звинуватила водія автобуса в тому, що він не проявив необхідної обережності при керуванні транспортним засобом і їхав із зайвою швидкістю, яка не відповідала дорожнім умовам, на з'їзді з дороги до місця обслуговування пасажирів «втратив контроль над транспортним засобом і з'їхав у рів, в результаті чого загинув водій-змінник, а кілька людей отримали травми». Водій своєї провини не визнає.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО