Законопроект про нацспротиву дозволить збільшити чисельність ЗСУ – експерт

Чисельність Збройних сил України можна буде збільшити не тільки завдяки відповідному законопроєкту, але також завдяки закону про національний опір.

Про це заявив військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Грабського, створення інфраструктури територіальної оборони буде охоплювати створення постійно працюючих органів управління то і кадрових частин тероборони.

«Крім того, в цю кількість входить збільшення чисельності Сил спеціальних спецоперацій, які будуть створювати так званий кістяк підрозділів, які будуть складати основу національного опору. Тобто вони будуть діяти не тільки на нашій території, а й за кордоном нашої території, тобто на тимчасово окупованій», - припустив він.

Експерт додав, що зараз прийнята сама концепція територіальної оборони. Надалі її підганятимуть під бюджетні показники. І вже наступного, 2022 року, на неї виділять відповідне фінансування.

Нагадаємо, що 29 червня Рада прийняла в першому читанні законопроєкт президента Володимира Зеленського №5558, яким він пропонує збільшити чисельність української армії, а також проєкт закону про Національний опір.

Обидва законопроєкти 25 травня вніс до Верховної Ради президент Володимир Зеленський, зазначивши їх, як невідкладні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО