У Росії продовжують фіксувати рекорди смертності від COVID

У Росії за добу 2 травня знову зареєстрований антирекорд за кількістю летальних випадків від коронавірусу – 697.

Такі дані опублікував оперативний штаб.

У п'ятницю в країні померли ще 697 пацієнтів, що є новим рекордом за всю пандемію. Найбільша кількість померлих у Москві і Санкт-Петербурзі: 116 і 110 відповідно. Загальна кількість жертв коронавірусу в Росії досягла 137 262.

Крім того, за добу в РФ виявлено 24 439 нових хворих на COVID – це найбільше значення з 16 січня. Однак у той період почався спад захворюваності, а зараз спостерігається практично щоденне зростання. Видужало за добу 17 899 пацієнтів.

Нагадаємо, 18 червня уряд Словаччини заявив, що Словаччина більше не буде купувати вакцину проти коронавірусу російського виробництва Супутник V, оскільки в країні немає бажаючих робити щеплення цим препаратом. Пізніше уряд Словаччини заявив, що продав назад в Росію закуплені навесні вакцини Супутник V. партія в 160 тисяч доз вакцини відправилася назад в Москву.

Додамо, процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО