Скандал з каблуками на військовому параді: Міноборони вирішило ситуацію

Міністр оборони Андрій Таран доручив розглянути можливість закупівлі експериментальних моделей взуття для курсанток, які візьмуть участь у військовому параді на день 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони у суботу, 3 липня.

Як заявили в міністерстві, вже перша пробна репетиція виявила ряд недоліків елементів уніформи зразка 2017 року. Йти у туфлях на підборах військовослужбовцям-жінкам Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка просто незручно.

Глава Міноборони Андрій Таран вислухав пропозиції курсанток і дав доручення профільному заступнику розглянути можливість закупівлі необхідної кількості зразків експериментальних моделей взуття спеціально для ювілейного параду.

«Нове, вдосконалене взуття має бути кращим, ергономічним та виготовленим у найстисліші терміни, зазначив Міністр. У разі позитивного досвіду використання цієї партії, буде опрацьовано питання закупівлі такої моделі для всього особового складу військовослужбовців-жінок», - відзначили у Міноборони.

Нагадаємо, громадський резонанс виник після того, як на сторінці Міноборони у Facebook з'явилася інформація, що курсантки Військового інституту Київського університету ім. Шевченка пройдуть Хрещатиком у туфлях на підборах під час військового параду з нагоди 30-річчя Незалежності України.

Раніше до скандалу потрапила нова форма збірної України з футболу.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО