Кораблі РФ проігнорували сигналу лиха з українського судна – Міноборони

У Міністерстві оборони прокоментували інцидент, який стався з українським риболовецьким судном у Чорному морі, що подало сьогодні вночі сигнал лиха «SOS».

Заяву оприлюднила пресслужба міністерства з посиланням на дані Головного управління розвідки у суботу вдень, 3 липня.

Як повідомляється, російські кораблі проігнорували сигнал лиха на українському судні.

«Розповсюджена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну «ОД-2592», що вночі 3 липня зазнало аварії в акваторії північно-західної частини Чорного моря поблизу Тендерівської коси, є черговим інформаційним заходом Росії», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що інформація про нібито готовність надати допомогу була поширена в той час, коли судно вже буксирувати кораблем морської охорони Держприкордонслужби України до порту приписки Очаків.

«При цьому, названі у російських інформаційних вкиданнях ракетний крейсер «Ивановец» ЧФ та прикордонний сторожовий корабель «Безупречный» прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближались, незважаючи на отримання сигналу «SOS»», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що в Чорному морі у українського риболовецького судна відмовив двигун. Воно було знеструмлене і знаходилося в дрейфі. Капітан подав сигнал лиха і попросив допомоги про інформування влади України про аварію.

У Росії заявили, що після сигналу «SOS» були готові прибути на допомогу російський катер «Ивановец» і прикордонний корабель «Безупречный» Прикордонної служби ФСБ Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО