Санлікар не виключає, що вакцинація від COVID може складатися з трьох доз

В Україні можливий варіант, при якому вакцинація від коронавірусу буде складатися з трьох доз, а не з двох, як зараз. Остаточне рішення ще не прийнято.

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі програми «Сніданок з 1+1» в п'ятницю, 2 липня.

«Є дві стратегії повторної вакцинації. Перша - коли вводиться третя доза через 6 місяців після основної, це так звана бустерна. І друга тактика - коли ревакцинація, повторна вакцинація робиться через рік. Фінального рішення, який сценарій вибрати для повторної вакцинації, ще не прийнято. Ми зараз вивчаємо дослідження і приймемо рішення, чи буде це бустерна доза або ревакцинація», - сказав Кузін.

Також він уточнив, у якому випадку виправдано змішувати різні види вакцин. За словами Кузіна, це робити не забороняється, але жорсткої рекомендації як такої немає.

«Національна технічна група експертів не забороняє цього робити, якщо, наприклад, на перше введення була зареєстрована алергічна реакція. В такому випадку друга доза може бути іншого виробника або іншого типу, щоб мінімізувати ризики несприятливих подій після імунізації», - пояснив санлікар.

Нагадаємо, Кузін також розповів, кого з дітей хочуть вакцинувати цього літа.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО