ВАКС не відвів спеціаліста від справи обвинуваченої судді ОАСК

Вищий антикорупційний суд не відвів спеціаліста від участі у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Окружного адміністративного суду міста Києва Олени Власенкової в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 26 травня ухвалила колегія суддів, але яке оприлюднили лише 30 червня, повідомляє «Слово і діло».

Прокурор САП під час одного із засідань заявив про існування проблеми відтворення одного з файлів, на якому міститься відеозапис обшуку. У зв'язку з цим, прокурором було заявлено клопотання про залучення спеціаліста, яке суд задовольнив. Під час огляду спеціалістом картки пам'яті були виявлені пошкодження, які не дозволяли її відтворити. А тому, колегією суддів задоволено клопотання прокурора про виготовлення дублікату цієї карти пам'яті. Копіювання файлів не було завершено, у зв'язку з закінченням робочого часу, та вирішено продовжити копіювання в наступному судовому засіданні.

Пізніше вказаний спеціаліст не з'являвся кілька разів, а тому прокурор просила залучити іншого спеціаліста, що суд і зробив. Однак адвокат Власенкової заявив усну заяву про його відвід, оскільки захист нібито не знає, чи може той виконувати функції спеціаліста. Втім судді відмовили у задоволенні заяви.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді ОАСК. Пізніше САП передала справу Власенкової до суду.

Раніше Власенковій продовжили запобіжний захід.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО