ЄС опублікував список санкцій щодо Білорусі

Євросоюз впровадив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших.

Всього до переліку увійшли 78 осіб, йдеться в Офіційному журналі ЄС.

«Рада сьогодні ухвалила впровадити обмежувальні заходи щодо 78 білоруських фізичних і 8 юридичних осіб. Це рішення було схвалене в зв'язку з ескалацією серйозних порушень прав людини в Білорусі і насильницьким придушенням громадянського суспільства, демократичної опозиції та журналістів», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що санкції впроваджены проти 7 фізичних і однієї юридичної особи в зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року.

До списку санкцій потрапили члени сім'ї Олександра Лукашенка, представники силових структур, великі бізнесмени, включаючи російського олігарха Михайла Гуцерієва, - всього 78 осіб.

У списку значаться:

  • середній син президента Дмитро Лукашенко;
  • дружина старшого сина президента Білорусії Лілія Лукашенко;
  • Михайло Гуцерієв - з Білоруссю його пов'язують компанія «Славкалій» і будівництво Ніжинського гірничо-збагачувального комбінату;
  • міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін;
  • голова Слідчого комітету Білорусі Дмитро Гора;.
  • керівник президентського спортклубу, екскомандир Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС країни Микола Карпенків;
  • прессекретар міністерства внутрішніх справ Ольга Чемоданова.

Нагадаємо, Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ планує затвердити четвертий пакет санкцій. Він торкнеться 86 осіб і компаній.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО