У Дніпрі відкрили центр вакцинації для мешканців області

У Дніпрі відкрили центр вакцинації від коронавірусу. Він буде приймати мешканців не лише Дніпра, але й усієї Дніпропетровської області.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

«Обласний центр вакцинації від коронавірусу відкрили в центрі міста – аби добиратися сюди було зручно. Він прийматиме відвідувачів щовихідних. Імунізація безкоштовна», – заявила керівник департаменту охорони здоров’я ОДА Вікторія Кулик.

У центрі можуть отримати щеплення мешканці області, які записалися до листа очікування вакцинації через портал або застосунок «Дія». Щеплення роблять китайською вакциною від коронавірусу CoronaVac.

«Спочатку відвідувачів реєструють. Далі їх оглядає лікар. Після щеплення пацієнти пів години відпочивають під наглядом медиків», – додали в повідомленні.

Нагадаємо, на базі спортивного комплексу Івано-Франківського національного медичного університету запрацював центр масової вакцинації проти коронавірусу.

За минулу добу п'ятниці, 19 червня, в Україні підтвердили 479 нових випадків коронавірусу. До лікарні вчора потрапили 544 українці з підтвердженою хворобою і підозрою на COVID. Серед нових випадків інфікування - 15 дітей і 6 медпрацівників.

За цей день було зроблено ще 25 603 щеплення від коронавірусу. Це набагато менше вчорашнього показника. Напередодні в країні працювали 214 мобільних бригад, 362 пункти щеплень і 46 центрів вакцинації.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО