Зведення штабу ООС: 9 обстрілів, є поранений

Від початку поточної доби п'ятниці, 18 червня, російські найманці на Донбасі один раз порушили режим тиші поблизу Золотого, обійшлося без втрат. За минулу добу було зафіксовано 9 обстрілів, у результаті чого один український військовий отримав кульове поранення.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС на сторінці в Facebook у п'ятницю вранці.

«Станом на 7:00 ранку 18 червня, зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Від початку доби бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України немає», - сказано в ранковій зведенні.

Так, поблизу Золотого противник відкрив вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

За минулу добу, 17 червня, в районі проведення операції ОС найманці 9 разів порушили режим припинення вогню. Поблизу Пєсків противник двічі вів вогонь із мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів. Неподалік від Луганського відкривали вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. У районі Водяного, що на Приазов'ї, тричі обстрілювали позиції ОС із артилерійських установок 122-го калібру, мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Неподалік Новотошківського здійснювали обстріли зі стрілецької зброї. Біля Золотого найманці двічі обстріляли українських захисників із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У результаті ворожих обстрілів один український військовий отримав кульове поранення. Йому оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до військового госпіталю. Стан здоров'я пораненого - середньої тяжкості.

«Про всі факти порушень з боку окупантів Українська сторона СЦКК повідомила СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм», - підсумували в штабі.

Раніше Кравчук назвав ключову умову продовження переговорів в Мінську.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО