Президент призначив стипендії дітям журналістів, які загинули при виконанні професійних обов'язків

Президент Володимир Зеленський підписав указ № 216/2021 «Про призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов'язків».

Як інформує ОПУ, стипендію глави держави призначено Максиму Веремію (2009 року народження) – синові журналіста В'ячеслава Веремія, який загинув під час Революції Гідності в лютому 2014-го.

Також стипендію отримала Кіра Лабуткіна (2010 року народження) – донька журналіста Дмитра Лабуткіна, який загинув під час проведення антитерористичної операції в лютому 2015 року внаслідок ворожого обстрілу біля Дебальцевого Донецької області.

Раніше 5-й президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям загиблих журналістів.

Нагадаємо, прес-офіцер Дмитро Лабуткін загинув в районі проведення АТО 15 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве. Журналіст знаходився в підбитому бойовиками БТР, який вирушив проводити евакуацію мирних жителів.

Також Верховний суд залишив в силі вирок Апеляційного суду Києва про засудження до 5 років Юрія Крисіна, який обвинувачувався у вбивстві журналіста В’ячеслава Веремія. На початку жовтня 2019 року засудженого етапували із Київського СІЗО до виправної колонії в Донецькій області.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО