«Євробачення-2021» виграла Італія, Україна – п'ята

У голландському Роттердамі 22 травня 2021 року відбувся гранд-фінал 65-го міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Цього року конкурс виграла Італія.

Зазначається, що український колектив go_a посів п'яте місце, друге - Франція, третє місце віддали Швейцарії. Росія зайняла одинадцяте місце.

Італійська рок-група Måneskin існує з 2015 року, але до недавнього часу була не особливо відома. Саме її пісня принесла Італії перемогу на конкурсі.

Що стосується результатів за балами, то Україна отримала 97 балів від журі конкурсу і 267 балів від глядачів. Абсолютним антирекордсменом стала Великобританія, що потрапила у фінал завдяки членству в організаторах конкурсу. Її представник Джеймс Ньюман отримав 0 балів від журі конкурсу та 0 балів від глядачів.

Нагадаємо, 17 травня в нідерландському Роттердамі офіційно стартував міжнародний пісенний конкурс «Євробачення-2021». Роттердам прийняв у себе виконавців з Литви, Німеччини, Словенії, Франції, Італії, Іспанії, Північної Македонії, Нідерландів, Ізраїлю, Великобританії, Швеції, Бельгії, Ірландії, Азербайджану, Кіпру, Норвегії, Хорватії, України, Естонії, Сан-Марино, Чехії, Греції, Австрії, Грузії, Молдови, Португалії, Сербії, Фінляндії, Албанії, Швейцарії, Латвії, Болгарії, Росії та Данії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО