Ціни на нафту виросли після заяви Ірану

Ціни на нафту зростають у п'ятницю, 21 травня, після зниження більш ніж на 2% за підсумками попередньої сесії, тиск на ринок чинять побоювання відновлення постачань іранської сирої нафти після заяви офіційних осіб про досягнення прогресу в переговорах щодо відновлення ядерної угоди 2015 року між Тегераном і світовими державами.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила 65,26 дол. за барель, що на 0,15 дол.(0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на липень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила 62,21 дол. за барель, що на 0,27 дол. (0,44%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні 65,11 дол. і 61,94 дол. відповідно.

Обидва контракти за тиждень подешевшали майже на 5% і перебувають на шляху до найбільшого тижневого падіння з березня. Багато в чому воно обумовлено заявою президента Ірану, що Сполучені Штати готові скасувати санкції щодо нафтового, банківського і судноплавного секторів Ісламської Республіки.

Нагадаємо, Іран і світові держави з квітня ведуть переговори про відновлення ядерної угоди.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО