САП просить стягнути дохід нардепа Киви від жомової ями до держбюджету

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить стягнути на користь державного бюджету дохід народного депутата Іллі Киви від надання в оренду жомової ями.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«20 травня виконувач обов'язків начальника п'ятого відділу управління САП Денис Демків звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн грн, що належать народному депутату України та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави», – інформує прокуратура.

САП не називає прізвища нардепа, проте за інформацією «Слово і діло», йдеться про Киву. До того ж, прокуратура підкреслює, що депутат одержав ці необґрунтовані активи від передачі в оренду жомової ями суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності, хоча сам політик не є власником нерухомості. Раніше про те, що Кива здає в оренду жомову яму фіктивній фірмі повідомляли журналісти Bihus.info.

Нагадаємо, Верховна рада ухвалила закон про цивільну конфіскацію та незаконне збагачення. «Слово і діло» розбиралося, як це працюватиме.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО