У Франції затримали неонацистів, які хотіли напасти на масонську ложу

У Франції у п'ятницю, 7 травня, висунули обвинувачення трьом членам неонацистської групи. Їх підозрюють у плануванні нападу на масонську ложу.

Про це повідомляє Euronews, з посиланням на судове джерело.

Згідно з інформацією співбесідника видання, троє підозрюваних, двоє чоловіків у віці 29 та 56 років та жінку у віці 53 років, затримали за звинуваченням у «злочинному терористичному об'єднанні».

Їх заарештували у вівторок у рамках попереднього розслідування. Його розпочала ще у лютому антитерористична прокуратура Франції щодо невеликої ультраправої групи «Честь та нація».

Зазначається, що слідчі перехопили перемовини між підозрюваними та припускають, що вони здійснювали пошук вибухонебезпечних речовин та можливих об'єктів нападів.

Нагадаємо, що у суботу, 8 травня, на електронну адресу однієї зі служб столичної поліції надійшов електронний лист про замінування аеропорту «Київ» та ряду медичних установ, розташованих на території столиці.

Напередодні літак польських авіаліній LOT, який прилетів з Києва, перевіряли на наявність вибухівки. Перевірка проходила в аеропорту Варшави.

Раніше ми повідомляли, що співробітники СБУ викрили та припинили діяльність неонацистської радикальної групи, яку очолював громадянин РФ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО