Колесніков передумав та підтвердив створення нової партії

Борис Колесніков, «ексрегіонал» та колишній нардеп від «Опозиційного блоку», міністр уряду Миколи Азарова, підтвердив створення нової політичної партії, від чого напередодні відхрестився.

Про це Колесніков повідомив у коментарі Радіо Свобода.

«Я справді займаюся створенням нового політичного проєкту. Він матиме назву «Україна – наш дім». Його основна ідея – зібрати найкращих людей з усіх сфер: промислового та аграрного сектору, сфери інформаційних технологій, медицини, освіти, соціальної сфери, малого та середнього бізнесу. Ідея створити таку партію у мене виникла давно, бо останнім часом в українській політиці гостро відчувається дефіцит професійних селфмейд-людей і політична сила, над якою я працюю, готова їх запропонувати», - повідомив екснардеп.

Зазначимо, що напередодні політик заперечив створення нової політичної сили. Раніше про такі наміри повідомляли у ЗМІ. У матеріалі «Української правди» вказувалось, що Колесніков є відповідальним за підготовку нового політичного проєкту олігарха Ріната Ахметова.

При цьому, хоча минулої доби, 3 травня, він заперечив такі наміри, проте вже наступного дня заявив, що «сталось певне непорозуміння».

Планується, що презентація політсили відбудеться наприкінці травня – початку червня. Колесніков також каже, що проєкт не буде партією окремого регіону.

«У нас є спеціалісти і зі Львова, і з Ужгорода, і з Луцька, і з Вінниці, і з Одеси, і з Харкова, і з Дніпра. З «Опозиційного блоку» у партії поки що немає нікого, а з «Партії регіонів» – кілька людей. Конкретні прізвища ви зможете дізнатись на з’їзді», - додав Колесніков.

Згідно з інформацією «Української правди», «це може бути щось, на кшталт «Партії регіонів 2.0», куди можуть увійти молоді люди, які раніше не займалися політикою, але мають показний трудовий і кар’єрний стаж (переважно на великих підприємствах Ахметова-Новинського)».

Нагадаємо, що олігарх Ахметов приходив до НАБУ.

Також «Слово і Діло» пропонує подивитися, як протягом останніх п'яти років олігархи публічно допомагали державі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО