Нові санкції РФ неприйнятні та безпідставні – Боррель

Рішення Росії запровадити санкції проти топ-чиновників Європейського союзу є доказом того, що в РФ продовжує дотримуватися шляху конфронтації.

Про це йдеться в Декларації Верховного представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля, оприлюдненій на сайті Єврокомісії.

Так, всі 27 держав ЄС засудили оголошення Росією санкцій проти восьми громадян Євросоюзу з забороною їм на в'їзд на територію РФ.

«Це рішення, яке безпосередньо спрямоване на Європейський Союз та його держав-членів, є неприйнятним, позбавленим будь-якого юридичного обгрунтування і безпідставним. Це свідчить про те, що Російська Федерація досі вибирає шлях конфронтації замість того, щоб намагатися змінити негативну траєкторію відносин між ЄС і Росією», - заявив Боррель.

Нагадаємо, 30 квітня МЗС РФ оголосило, що закриває в'їзд на територію країни для восьми посадових осіб Євросоюзу і країн-членів ЄС. Таке рішення в Кремлі пояснили «нелегітимними односторонніми обмежувальними заходами щодо російських громадян і організацій».

МЗС Німеччини засудили рішення Росії.

МЗС України заявив про солідарність з вісьмома громадянами Євросоюзу, яким Росія заборонила в'їзд.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО