Президент Зеленський запропонував Путіну зустріч на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський випустив відеозвернення, основною думкою якого стала пропозиція президенту РФ Володимиру Путіну провести зустріч на Донбасі.

Про це йдеться у відеозверненні Зеленського, яке присвячене російській агресії.

«Окремо я хочу звернутися до нашого північного сусіда. Одного разу Президент РФ сказав: якщо бійка неминуча - потрібно бити першим. Але, по-моєму, сьогодні кожен лідер зобов'язаний розуміти, що бійка не може бути неминучою, коли мова йде не про підворітті та хуліганів, а про реальну війну і мільйони людських життів», - заявив він.

Зеленський підкреслив, що протягом двох днів на засіданнях радників нормандської четвірки та підгрупи з безпеки в ТКГ обговорювалося відновлення режиму повного припинення вогню, але Росія відмовилася підтримати спільну заяву.

«При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити та зрозуміти ситуацію. А що ж мені розуміти? Я прекрасно все розумію. Я щомісяця там буваю. Пане Путін, я готовий піти ще далі й запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна. Слава Україні!» - підсумував своє відеозвернення Зеленський.

Також Зеленський згадав, що Україна не хоче війни, проте готова до неї, і закликав громадян дотримуватися інформаційної гігієни та не піддаватися на провокації. Крім того, Президент відзначив підтримку України з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, наступна зустріч політичних радників у нормандському форматі може пройти безпосередньо на лінії розмежування між Україною та ОРДЛО на Донбасі.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО