ВАКС обмежив строки на ознайомлення ексголові Чернігівської РДА

Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду справи за підозрою колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутата Чернігівської обласної ради Сергія Журмана в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 14 квітня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Встановити стороні захисту, а саме підозрюваному, його захисникам адвокатам Луговому О.Є., Станішевському Є.В., Говорусі М.М. та іншим захисникам підозрюваного строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 22 квітня 2021 року включно», – йдеться в рішенні.

Раніше детектив НАБУ просив суд обмежити строк на ознайомлення з розслідуванням іншим адвокатам Журмана. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його.

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО